Activitats no esportives

Activitats no esportives és una secció de l’Escola Socioesportiva de Korfbal gestionada per l’equip de monitors, compost per voluntaris de la categoria seniors. En aquesta secció ens encarreguem d’organitzar i oferir activitats externes o diferents al korfbal pels nens de l’escola. Les activitats poden ser generals (per a tots), o amb un punt de vista més individualitzat (per categories), i sempre procurem que no suposin un gran cost econòmic per als participants. Algunes de les activitats que fem tenen un caire no esportiu, com per exemple: tallers, sortides, activitats d’interior al casal… Encara que també en fem d’esportives com gimcanes, tornejos o esports poc usuals, entre d’altres. Com a membres del club, el nostre objectiu és proporcionar un espai i alternatives d’activitats, difícils de trobar al barri per als joves. Volem que en elles puguin desenvolupar la seva creativitat, autonomia i autoconeixença, aprenent mitjançant l’experiència en primera persona i sobretot gaudir de moments compartits amb el seu grup i amb les famílies.

 

 • ACTIVITATS ESPECÍFIQUES PER CATEGORÍES

El segon trimestre el vam dedicar, sobretot, a fer una sortida per categoria. Cada mes li tocava a un grup diferent. D’aquesta manera, amb l’objectiu final de fer que tot el club es conegui i cohesioni, fem un treball de cohesió previ entre els participants de les mateixes categories, per tal que sigui més fàcil d’aconseguir.

 

  • Cosmocaixa amb Alevins

Al gener es va portar a terme l’activitat amb el grup Aleví, que consistí en visitar el museu del Cosmocaixa, on van veure i provar un munt d’experiments científics i successos que no coneixien. La primera vegada per a alguns, però tot i així, tots anaven molt contents i emocionats perquè és un lloc molt divertit i interessant, i mai deixes de descobrir i aprendre.

Alevins a la peixera gegant del Cosmocaixa

Alevins imitant als pingüins al museu del Cosmocaixa

 

  • Laberint d’Horta amb Infantils

Al mes de febrer va ser el torn dels Infantils. El grup mitjà de l’escola va passar un dia sencer al laberint d’Horta, un parc a prop de Mundet, on van haver-hi de completar una gimcana plena de proves molt divertides per aconseguir resoldre una prova final: un tangram de korfbal. L’ingeni i la pocavergonya van ser les eines clau per aquesta activitat.

Un dels grups d’infantils fent una foto en l’aire per aconseguir superar una prova.

 

  • Vía Ferrata amb Júniors

Per últim, al mes d’abril, el grup Júnior va gaudir d’una via ferrata als Gorges de Salenys (Romanyà de la Selva, Girona) amb l’ajuda del nostre monitor especialitzat en escalada. Es va fer el recorregut amb èxit i encara que era la primera experiència per a alguns, ho van veure com un repte de superació i van gaudir molt. Vam tenir sort que el dia acompanyava.

La meitat del grup junior amb les monitores d’activitats no esportives i el monitor especialtzat als Gorges de Salenys.

 

 • ACTIVITATS GRUPALS

A més de les activitats per categories, també en realitzem de grupals conjuntament amb tota l’escola, ja que tenim l’objectiu que totes les categories es coneguin i puguin treballar, gaudir i divertir-se junts. És per això que cada mes organitzem com a mínim una activitat per a tots els participants de l’escola, incluint també, moltes vegades, a les seves famílies.

 

  • Torneig familiar de Korfbal

Al mes de març es va dur a terme el primer torneig de Korfbal d’aquesta temporada organitzat pel grup infantil al CEIP Josep Carner, on van participar tots els membres de l’escola: pares, familiars, amics i gent de l’Associació La Rotllana. Després dels partits, vam concluir l’activitat a amb un dinar conjunt.

El grup de 21 infantils es va reunir al casal de La Rotllana per organitzar-se i crear els equips, l’horari de competició, els cartells, la distribució del menjar (allò que la gent portaria per compartir) i els diferents rols i responsabilitats que van sortir. Va ser una oportunitat per aprendre, conèixer-se una mica més entre ells i posar-se en la pell d’organitzadors per, d’aquesta manera, reconèixer i valorar el treball que fan els monitors.

Un dels partits entre participants de l’escola i les seves families al CEIP Josep Carner.

Dinar portat entre totes les families de l’escola al menjador del CEIP Josep Carner.

 

  • Campus “Feliz Korfbalidad”

Durant les vacances de Nadal no ens podíem quedar quiets, és per això que els monitors vam fer un campus de 3 dies per als nostres nens de l’escola. Aquest campus consistia en una excursió a la muntanya on havien de realitzar una cursa d’orientació amb proves, sortida al Tibidabo el segon dia, dormir al CEIP Josep Carner i l’últim dia un torneig de korfbal que degut al mal temps no vam poder fer però que vam substituir ràpidament per activitats d’interior al casal de La Rotllana.

Zumba dinamitzada per un júnior abans d’anar a dormir.

 

  • Taller de cuina

Una de les activitats que més ens va agradar va ser una tarda on els participants van fer un taller de galetes per grups, que finalment vam menjar a l’hora de berenar. És una de les activitats on un dels nostres objectius es veu més reflectit; el treball comú per un resultat beneficiós per a tots.

Preparant la massa de les galetes.

 

 • LLIGA DE BADALONA

Un dels projectes que estem organitzant per a finals d’aquesta temporada és una lliga de korfbal entre els nostres participants de l’escola. Júniors i infantils es barrejaran per tal de competir entre sí mateixos i conèixer-se una mica més, tant dins del camp de joc com fora d’ell, durant 3 jornades més una final. Els Alevins, però degut a que són pocs participants, fan una competició una mica diferent a la dels altres, perquè jugan tots entre ells i amb un mètode adaptat a aquesta circusntància. D’aquesta manera la transició d’alguns infantils a junior serà més fàcil i mentre la competició estigui en marxa, el Fair Play s’encarregarà de reforçar els pilars de la nostra filosofia de club.

 

Escriba una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Translate »