Marroc – Al hoceima

Intercanvi al Marroc «Al hoceima» 

BENVINGUT MARROC, AL MÓN DEL KORFBAL. 
Al març d’aquest any, l’equip sènior del Club Korfbal Badalona vam marxar al Marroc, concretament a la ciutat d’ Al hoicema.

El nostre viatge a la ciutat d’ Al Hoceima, centre neuràlgic del Riff, va tenir com a objectiu principal el suport al desenvolupament del korfbal com esport inclusiu pels joves i recolçar l’organització “Al-hoceima pour le Développement social” (https://www.facebook.com/alhoceima.ADS/) en el seu treball d’oferir educació i valors socials a través de l’esport. Durant l’estància, vam realitzar promocions de korfbal amb els nens i joves a l’escola primària: Mohamed VI, i difusió a l’institut: Melchor de Jovellanos. Vam ajudar a la introducció del korfbal al Marruecos juntament amb l’equip de la ciutat de Nador i la Federació Marroquí d’aquest esport.

La tendència a homogenitzar ens priva de l’oportunitat de conèixer i saber que cada país té una cultura diferent i única. A més a més, moltes vegades existeix un pensament estandaritzat, com succeeix amb el Marroc i la cultura amazigh.

Però tan o més important que el que vam aportar, va ser el que vam fer i ens vam emportar d’Al-hoceimas: conèixer el Riff, la seva gent, la seva cultura, tradicions i gastronomia, al mateix temps que el seu passat cultural i la seva relació colonial amb Espanya. Amb tot això, ens va sorprendre el seu respecte i simpatia envers els espanyols, que encara ocupem tres petites illes del seu arxipèlag: (https://elalminardemelilla.com/2012/09/10/penones-e-islotes-espanoles/)

És molt important per a nosaltres fer referència donar les gràcies a la bona organització de l’associació “Alhoceime pour le Developpement social per invitar-nos, fer possible aquest projecte i fer-nos sentir com si estiguessim a casa nostra. No podem oblidar com de fantástics és la gent d’aquesta entitat: tant els nois com les noies, les quals són imprescindibles pel progrés social del país.

Hi ha tantes coses a comentar i dir que no tindriem suficient espai per explicar-les totes. Per tant, per fer una síntesi, podriem resumir la visita del Club Korfbal Badalona al Marroc com: pasió per l’esport en una cultura i terra per descobrir. Gràcies a aquest viatge i, amb l’ajuda del korbal, hem aconseguit fer realitat la dita: «L’esport uneix cultures».

Moltes coses per conéixer, moltes coses a aprendre i moltes coses per compartir mutuament.

Escriba una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Translate »